• Διατροφή
 • Ευεξία
 • Ζωή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διατροφή και θεραπείες

- Θεραπειες της παχυσαρκιας

Γνωστική συμπεριφοριστική θεραπεία της παχυσαρκίας

Η θεραπεία βασίζεται στα επιστημονικά ευρήματα και τις σύγχρονες διατροφικές συστάσεις που προτείνουν ότι: «μια σταθερή μέση απώλεια βάρους 10% σε σχέση με το αρχικό, έχει θετικά κλινικά αποτελέσματα και οφέλη ως προς την υγειά».

 • Αναφέρεται κυρίως σε παχύσαρκα άτομα: δείκτη μάζα σώματος, ΒΜΙ≥30Kg/m2
 • Πηγάζει από μια θεωρεία που ασχολείται με τiς διαδικασίες διατήρησης του προβλήματος (π.χ. στην βουλιμιά /υπερφαγία: υπάρχει κρίση αξίας του εαυτού, κι ως προς το σχήμα του σώματος, με αποτέλεσμα την υποτροπή κι ανάκτηση του σωματικού βάρους), η οποία δίνει κεντρική σημασία στην συμβολή γνωστικών και συμπεριφοριστικών διαδικασιών για να βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο να αλλάξει τους στοχευμένους μηχανισμούς συντήρησης

Χαρακτηριστικά της θεραπείας:

 • Χορηγείται σε ομάδα ατόμων, παχύσαρκα ή ακόμα και υπέρβαρα
 • Το κύριο περιεχόμενο της είναι η αυτό-παρακολούθηση της διατροφής, ο καθορισμός συγκεκριμένων συμπεριφορικών στόχων (διατροφή κι άσκηση), μαθήματα πάνω στην διατροφή δίνοντας έμφαση στην αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και αλλαγή τρόπου ζωής, την χρήση τεχνικών ελέγχου ερεθισμάτων κι εκπαίδευση στην επίλυση προβλημάτων, γνωστική αναδόμηση και πρόληψη της υποτροπής
 • Υπάρχει ομάδα παρακολούθησης (ειδικός συμπεριφοριστικός θεραπευτής, διατροφολόγος, γυμναστής)

Πως διαφοροποιείται το EvexiaDiet:

Έχουμε εκτενώς μελετήσει την Κοινωνική Γνωσιακή Θεωρεία και εκπαιδευτεί στην τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς, έτσι παρέχοντας ένα φιλικό περιβάλλον με βάση την σωστή καθοδήγηση και την εφαρμογή SMART στόχων (π.χ. απλοί, εφικτοί, σημαντικοί):

 • Προδιαθέτουμε το άτομο για αλλαγές στον τρόπο σκέψης και βελτιώσεις των διατροφικών του συνήθειων, και
 • Προωθούμε την κατάρρευση μύθων, λανθασμένων απόψεων και περιττών ανησυχιών ως προς την διατροφή. Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν παγιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, π.χ. προς την ώρα που πρέπει να καταναλώνουν ένα γεύμα ή προς την υποβολή για την επίτευξη μεγάλων στόχων ασκώντας πίεση, που θα επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, άγχος και υπερφαγία/binge eating
Λειτουργική Διατροφική Θεραπεία

«Η ευεξία είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης της υγιούς διατροφής, της λειτουργικής διατροφής»

Γιατί στο “EvexiaDiet” θεωρούμε ότι:
Mε βάση το αρχαίο ρητό, ενεργοποιούμε έναν λειτουργικό συνδυασμό ποικιλίας τροφίμων, ειδικών τάσεων διατροφής και θεραπειών, έτσι ώστε να επιφέρουμε στα σίγουρα την τόνωση και την ενίσχυση που χρειάζεται ο οργανισμός σας!

Τα οφέλη της λειτουργικής θεραπείας είναι ότι:

 • Τα «Νεοφανή» Λειτουργικά τρόφιμα ή τρόφιμα για συγκεκριμένη χρήση για την υγεία περιλαμβάνουν εύρος τροφών, τα οποία μπορεί να είναι:
  Ένα συμβατό φυσικό τρόφιμο που περιέχει ένα βιοενεργό συστατικό (εκτός βιταμινών και μετάλλων) με θετική επίδραση για την υγεία
  ή ένα επεξεργασμένο τρόφιμο στο οποίο ένα συστατικό του έχει αφαιρεθεί ή προστεθεί
  ή η συγκέντρωση ενός συστατικού του έχει αυξηθεί με σκοπό να ενισχυθεί η συνεισφορά του στην υγεία
 • Είναι σημαντικό τα οφέλη τους στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα!
Διατροφικές συστάσεις για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και καινοτομίες στην ερεύνα για ιδιοπαθής φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου.

Η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα είναι ετερογενείς φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας.

Η ελκώδης κολίτιδα περιορίζεται στον βλεννογόνο του παχέος εντέρου, ενώ η νόσος Crohn επηρεάζει οποιοδήποτε μέρος του γαστρεντερικού σωλήνα.

Διάγνωση της νόσου:
Σε μια καινοτόμο μελέτη προτείναμε, ότι:

 • Τα πολύ μακράς αλυσίδας πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, συγκεκριμένα το DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ των ωμέγα-3) & το ARA (αραχιδονικό οξύ των ωμέγα-6), θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιοχημικοί δείκτες για τη διαφοροποίηση μεταξύ της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου Crohn

Ερευνητικά δεδομένα:
Ωστόσο, η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 είναι συχνή σε ασθενείς με Crohn και συσχετίζεται με μεταβολές στην σύσταση των μεμβρανών σε ωμεγα-3 &-6 λιπαρά οξέα, η έλλειψη ψευδαργύρου έχει συσχετιστεί με διάρροια και κίνδυνο γαστρεντερικών μολυσματικών νόσων, και η έλλειψη σε φoλικό οξύ και σε σίδηρο έχει αναφερθεί στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Το πρόγραμμα διατροφής του EvexiaDiet:
Με την χρήση καινοτόμων εργαλείων διατροφής και τροποποιήσεις προτύπων διατροφής βάσει των νέων ερευνητικών δεδομένων και διατροφικών συστάσεων, παράγουμε επιτυχώς εξειδικευμένα και εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα που περιορίζουν είδη τροφίμων που μπορεί να προκαλέσουν εντερικές διαταραχές (π.χ. συγκεκριμένα σάκχαρα που υπάρχουν σε τρόφιμα), αλλά και για την κάλυψη των ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά σε ασθενείς με ιδιοπαθής φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου και με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Υπηρεσίες Διατροφής

Η παχυσαρκία είναι χρόνια φλεγμονή χαμηλού- βαθμού πάθηση πολυπαραγοντικής φύσης!

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

EvexiaDiet

ΑΣΚΗΣΗ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

TRANSGENDER

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Κλείστε Ραντεβού

Evexiadiet menu