• Διατροφή
  • Ευεξία
  • Ζωή

EVEXIADIET

Γραφείο

EvexiaDiet

Το Γραφείο μας

Καλώς ήρθατε στις Διατροφικές υπηρεσίες του ΕvexiaDiet, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δίπλα στον πεζόδρομο του Θησείου, σε απόσταση μόλις 2’ από τον ΗΣΑΠ (Στάση Θησείο).
Έχουμε δημιουργήσει με αγάπη και όρεξη ένα περιβάλλον ασφαλές, άνετο, όμορφο και φιλικό προς όλους, όπου σας υποδεχόμαστε κάθε φορά με χαμόγελο και υπευθυνότητα!

Διατροφική Αξιολόγηση -Ανθρωπομετρία

N

Ο εξοπλισμός

Ο χώρος είναι εφοδιασμένος με άρτιο επαγγελματικό εξοπλισμό, για την πραγματοποίηση των κατάλληλων για κάθε άτομο μετρήσεων.

N

Λιπομέτρηση

Ανάλυση σύστασης σώματος γίνεται είτε με την μέθοδο της βιο-ηλεκτρικής εμπέδησης (ΒΙΑ) είτε με δερματοπτυχομετρο Harpenden και την μεζούρα σώματος:

ΒΙΑ
η ανάλυση συμπεριλαμβάνει αξιολόγηση των επιπέδων λίπους, μυϊκής μάζας, άλιπης μάζας, οστικής μάζας, συνολικών υγρών σώματος και ανάλυση ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού. Επιπλέον πληροφορίες που μας δίνει είναι ο δείκτης σπλαχνικού λίπους, η σωματική κατάταξη και η ισορροπία μυϊκής μάζας σώματος και ποιότητας. Η τμηματική ανάλυση παρέχει πληροφορίες για την κατανομή λίπους και μυϊκής μάζας στα άκρα και στον κορμό.

Δερματοπτυχόμετρο Harpenden
ένα όργανο ακριβείας που μετρά το πάχος του δέρματος, παρέχοντας μία εικόνα των αποθεμάτων υποδόριου λίπους. Η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλινικά περιστατικά, σε αθλητές αλλά και σε υγιή άτομα στοχεύοντας στην ακριβή αξιολόγηση της σύστασης του σώματος και της προόδου. Στο γραφείο οι μετρήσεις αυτές γίνονται με το δερματοπτυχόμετρο σε διάφορες πτυχές του σωματος όπως, δικέφαλο, τρικέφαλο, λαγόνιο κ.α.

Μεζούρα σώματος
Η μέτρηση των σωματικών περιφερειών γίνεται με την γνωστή μεζούρα, και είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αξιολόγηση της προόδου. Με τη μέθοδο αυτή μπορεί να εντοπιστεί η διαφοροποίηση στο σωματικό λίπος του σημείου που γίνεται η μέτρηση, η οποία ενδέχεται να μην είναι εμφανής σε μια απλή ζύγιση. Επιπλέον, με τη μέτρηση συγκεκριμένων σωματικών περιμέτρων, της μέσης και του ισχίου, λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με την κατανομή του σωματικού λίπους (π.χ. ανδρικού τύπου/ κεντρική ή σπλαχνική παχυσαρκία) η οποία είναι ενδεικτική του κινδύνου που διατρέχει ένα άτομο για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με καρδιομεταβολικές διαταραχές.

N

Στο EvexiaDiet για την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης χρησιμοποιούμε το πιεσόμετρο της A&D, μία από τις πιο εξελιγμένες υψηλής ποιότητας συσκευές μέτρησης που υπάρχουν σήμερα για την ακριβή ανίχνευση αρρυθμιών/κολπικής μαρμαρυγής

N

Η ολοκληρωμένη διατροφική αξιολόγηση περιλαμβάνει επίσης: βιοχημικές και εξετάσεις αίματος, κλινική εικόνα (π.χ. μέτρηση αρτηριακής πίεσης) και ιστορικό (ατομικό, ιατρικό και ιστορικό χρήσης φαρμάκων, οικογενειακό ιστορικό, διατροφικές συνήθεις)

Κλείστε Ραντεβού

Evexiadiet menu