• Διατροφή
  • Ευεξία
  • Ζωή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ειδικές προτάσεις

- Ειδικες προτασεις

Ειδικές προτάσεις διατροφής του EvexiaDiet

Οι άνθρωποι, ειδικά σε στρεσογόνους περιόδους ή κατά την διάρκεια αρνητικών συναισθηματικών καταστάσεων ή στις εξόδους με φίλους, έχουν πολύ συχνά την ανάγκη να εκτονώσουν την πιεσμένη ενέργεια τους με το φαγητό, και ασυναίσθητα αυξάνουν την συχνότητα των τσιμπολογήματων (συναισθηματική υπερφαγία, binge eating) μέσα στην ημέρα. Με αποτέλεσμα να επηρεάζουν το σωματικό βάρος και κοιλιακό λίπος. Για να μην επιβαρύνεται η υγεία, ειδικά σε κλινικά περιστατικά, είναι πολύ σημαντική η διατροφή σας να βασίζεται σε ποικιλία, ποιοτικών όμως γευμάτων και σνακ που να είναι «χορταστικά», για να έχετε νοητική ευεξία, συγκέντρωση κι ενέργεια, και καλύτερο έλεγχο της όρεξης και του κορεσμού.

Με αποτέλεσμα να επηρεάζουν το σωματικό βάρος και κοιλιακό λίπος. Για να μην επιβαρύνεται η υγεία, ειδικά σε κλινικά περιστατικά, είναι πολύ σημαντική η διατροφή σας να βασίζεται σε ποικιλία, ποιοτικών όμως γευμάτων και σνακ που να είναι «χορταστικά», για να έχετε νοητική ευεξία, συγκέντρωση κι ενέργεια, και καλύτερο έλεγχο της όρεξης και του κορεσμού.

Στο EvexiaDiet, στόχος μας είναι να σας παρακινήσουμε και εμπνεύσουμε να έχετε μία υγιή και ισορροπημένη ζωή!
Τα ποιοτικά γεύματα διατροφής, είναι μια έννοια που βασίζεται σε κάποια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (π.χ. γεύση, άρωμα, σύσταση) και τη θρεπτική αξία, αλλά και στον κατάλληλο συνδυασμό των τρόφιμων (συνεργατική δράση θρεπτικών συστατικών) για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού και του εγκεφάλου, ανάλογα με τις ανάγκες και την κλινική εικόνα του κάθε ατόμου, για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και την βέλτιστη ορθή φυσιολογία της όρεξης.

Η προσέγγιση του EvexiaDiet, για την βέλτιστη υγεία

διαφοροποιείται σε σχέση με:

  • Τις κλασσικές θερμιδικές προσεγγίσεις και διαιτολόγια ποσοτήτων κατά προσέγγιση, μοντέρνες εφαρμογές θερμιδικών διαιτολογίων ή εναλλακτικές μεθόδους μέτρησης θερμίδων ή έτοιμες χαμηλών θερμίδων δίαιτες του ίντερνετ που στοχεύουν κυρίως στον έλεγχο της ποσότητας των γευμάτων, δηλαδή διατροφικών προγραμμάτων που η εκπαίδευση του διαιτώμενου περιορίζεται μόνο στην μείωση της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνει στην συνήθη του καθημερινή διατροφή.
  • Άλλα βραχυπρόθεσμα σχήματα διατροφής, όπως την διαλειμματική νηστεία και την ΚΕΤΟ διατροφή: καθώς το πρώτο σχήμα δεν έχει περιορισμούς ως προς την ποιότητα και ποσότητα τροφών ή αριθμό γευμάτων μέσα στο χρονικό περιορισμό σίτισης, ενώ το δεύτερο προτείνει μια περιστασιακή και ενναλακτική λύση για απώλεια βάρους που δεν ακολουθεί μια υγιή ισορροπημένη διατροφή.
Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος διατροφής EvexiaDiet για την βελτίωση της υγείας

Παραταύτα, το διαιτητικό πλάνο του EvexiaDiet, είναι εύκολο και ευέλικτο και μπορεί να ενσωματωθεί και να υιοθετηθεί στην διαλειμματική νηστεία και να προσαρμοστεί στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σίτισης του διατροφικού σχήματος, ώστε βάσει της ερευνητικής μας πρότασης (δείτε πρότυπα διατροφής/διαλειμματική νηστεία):

  • Η απώλεια σωματικού βάρους και η βελτίωση των μεταβολικών δεικτών υγείας* να είναι επιτυχής σε υπέρβαρα/παχύσαρκα και άτομα με διαβήτη κι άλλες διαταραχές ή νόσους, και
  • Μακροπρόθεσμα να διατηρηθούν τα βελτιωμένα αποτελέσματα σημαντικά για την υγειά κατά την μετάβαση του ατόμου στην συνήθη καθημερινή διατροφή του, η οποία θα είναι ανανεωμένη και βελτιωμένη μέσω την σωστής εκπαίδευσης και τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς!

* οι διαιτητικές συστάσεις προτείνουν:

  • Για την βελτίωση της αρτηριακής πίεσης πρωτίστως την μείωση σωματικού βάρους
  • Ακόμη και μια μέτρια απώλεια βάρους 5-10% του αρχικού σωματικού βάρους είναι πιθανό να αποφέρει οφέλη για την υγεία

Υπηρεσίες Διατροφής

Η παχυσαρκία είναι χρόνια φλεγμονή χαμηλού- βαθμού πάθηση πολυπαραγοντικής φύσης!

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

EvexiaDiet

ΑΣΚΗΣΗ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

TRANSGENDER

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Κλείστε Ραντεβού

Evexiadiet menu